FACEBOOK

ZenLAB op facebook is een prikbord voor inspirerende activiteiten, teksten, kunst, gedachtenspinsels, boeken, filmpjes etc. 

Schroom niet...inspireer en laat je inspireren op:  ZenLAB op Facebook 

 

OMZWERVINGEN NAAR HUIS

Op Zen sesshins, belevenissen, frustraties en inspiraties gebaseerde persoonlijke verhalen. Soms grappig, soms ontroerend soms inspirerend en soms bubbelig maar allen zijn mijn omzwervingen in het pad naar thuis.

  

MUZIEK: CD'S

TOMORROW AWAITS      (2007)

Morgen wacht af... het is de tijd van dromen...

Dromen; het is voor mij een droom geweest om een eigen cd te maken met liedjes die door mij zijn geschreven en zo vastgelegd zijn zoals ze het best tot hun recht komen. Omdat ik geloof in het leven grijpen en dromen niet iets in het hoofd te laten maar ook echt te doen, deze cd. 

Het leven zou een droom kunnen zijn; we worden wakker als we dood gaan. Er zijn nachtmerries en mooie dromen en die geven ons de mogelijkheid tot ervaren en leren. Het leren van ervaringen geeft zin aan mijn leven. Dromen, dingen die je graag wilt wat gebeurt, zijn wensen. Deze cd staat vol met wensen het ergens willen blijven, een situatie willen veranderen, ergens anders willen zijn, maar ook van zekerheden dat liefde allesoverheersend is, dat alles in balans is en dat dat goed is.

Het heeft ongeveer 2,5 jaar geduurd voordat het klaar was maar de liedjes zijn geschreven vanaf ik een jaar of 18 (1992) was tot en met 2007. Het is een blik in mijn hoofd, in mijn hart. Nee, niet alles is autobiografisch of klopt met de realiteit maar alles is wel uit het hart geschreven en dat klopt!

In Noorwegen ontmoette ik op een bijzondere wijze de schilder Jon Boe Paulsen, wiens schilderij: dromen, op de cover van de cd prijkt.

 

DOWNLOAD TOMORROW AWAITS OP I-TUNES (klik op icoon) 

    download on I-tunes 

 

 

MORNING DEW     (2014)

Het is de volgende dag... ontelbare dauwdruppels glinsteren als diamanten in het ochtendlicht... 

Zeven jaren gingen voorbij... zeven intensieve jaren waarin ik veel meemaakte en leerde... 
Op deze cd vind je de reflecties van deze ervaringen... als dauw in de ochtend. 
Het zijn 10 symbolische verhaaltjes geworden. Ook is de invloed van Zen goed terug te horen. Natuurlijk in de Hartsutra Maar bijvoorbeeld ook in het nummer wat je hoort bij het openen van deze pagina: Attic wat we in 432Hz hebben opgenomen. Dit nummer hoort bij mijn scriptie geschreven voor het zenleraar examen, waarin ik op zoek ben gegaan naar het ultieme loslaten. Dit nummer is mijn uitgewerkte poging: ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!  

Bestel de CD: Morning Dew via het Contactformulier. 

 

ZENNIGE VIDEOCLIPS

Muziek van de cd Morning Dew op videofilm gezet 

De Hartsutra, een eeuwen oude sutra van de Boeddha's hand, heb ik in een nieuw jasje gegoten en Misha Belien van ZenActueel TV maakte er een mooie video van!

 Attic over het opruimen van je bovenkamer door meditatie in samenwerking met ZenActueel TV

 

Top

Christel KroeZen | info@christel-web.nl BTW: NL001578036B04