Wat is mijn missie?

Gedurende mijn hele leven ben ik op zoek naar hoe ik wezenlijk verschil kan maken in de wereld. Het werken in de zorg heeft dit gevoel niet kunnen bevredigen en ook door ontwikkelingswerk in Afrika te doen had ik niet het idee wezenlijk verschil te maken. Steeds had ik het gevoel dat er niets wezenlijks of blijvends veranderd... Totdat ik meditatie ontdekte! Door het integreren van meditatie in je leven werk je aan je mentale fitness. Hierdoor ontstaat er steeds meer ruimte tussen bijvoorbeeld actie en reactie. Waardoor er positieve duurzame verandering tot stand kan komen...: in je denken, in wat je voelt en uiteindelijk ook in wat je doet... Hierdoor kan je uiteindelijk, zoals de boeddha al eeuwen geleden vertelde, al het lijden opheffen.

Ik wil deze diamant graag delen met andere mensen waardoor we uiteindelijk in een mooiere wereld kunnen leven.

Wat is mijn achtergrond?

Sinds 2010 beoefen ik Zenmeditatie en ben begonnen bij Zen.nl. In januari 2012 ben ik daar ook gestart met de ziop (zenleraar in opleiding). In de jaren daarna haalde ik mijn zencoach certificaat en het diploma Zen.nl Zenleraar. Na het behalen van dit diploma heb ik verschillende cursussen gegeven bij Zen.nl in Enschede en ook ingevallen bij andere Zen.nl vestigingen.

Ter verdieping van mijn beoefening, heb ik meerdere sesshins/ retraites gevolgd bij verschillende zenscholen in Nederland zoals Zen.nl, ZenRiver , Zen leven Noorderpoort en Zen Peacemakers. Ook heb ik me laten inspireren door andere scholen zoals: Tegen de stroom in (Vipassana en Thaise woud monniken) en Zijn vol zin (invloeden van Tibetaans boeddhisme en Shamanisme). Verder verbleef ik een maand in Plum village Frankrijk waar vooral mindfulness beoefend werd. Uiteraard heb ik in de tijd als resident vele retraites, trainingen en sesshins mogen meemaken waardoor mijn beoefening verdiept kon worden. Dit is een doorgaand en nooit ophoudend proces.

  • Sinds juni 2001 ben ik gediplomeerd maatschappelijk werker en heb ik ruime ervaring opgedaan in de jeugdzorg en in de jeugdverslavingszorg. 
  • Sinds juni 2009 ben ik gediplomeerd als professioneel coachMijn opleiding volgde ik bij: psychodynamica in Scherpenzeel. 
  • In april 2013 werd ik gecertificeerd als zencoachDe opleiding volgde ik bij: Zen.nl in Nijmegen.
  • In oktober 2014 werd ik gecertificeerd als zenleraar bij Zen.nl. En gaf daarna voornamelijk les bij Zen.nl/Enschede.
  • In januari 2014 begon ik met Zen en Zing workshop binnen Zen.nl en ZenLAB.
  • En in april 2016 zijn daar ook de verschillende cursussen en workshops binnen ZenLAB bij gekomen.
  • Vanaf januari 2017 t/m mei 2018 was ik 3 keer 3 maanden resident in Upaya Zencentre in Santa Fe, New Mexico. Hier woonde, werkte en studeerde ik Zen en met name Zen in actie door de beoefening van 'radical hospitality'. Ook verbleef ik 3 maanden als resident in Keiryuji Zentemple in de Spaanse Pyreneeën.
  • Vanaf mei 2018 bestuurslid bij Zen Peacemakers Lage Landen (communicatie). 
  • Vanaf december 2018 coach /ambulant begeleider bij ZinVolledig.

 

  

 

 

  

Top

Christel KroeZen | info@christel-web.nl BTW: NL001578036B04