Singer Songwriter

Vanaf mijn 18e maak ik liedjes op de gitaar. Het zijn luisterliedjes uit het hart. Ik probeert zo eerlijk mogelijk te zingen en trouw te blijven aan de oorspronkelijke kracht van een singer-songwriter liedje.

De beleving van muziek vind ik het aller belangrijkste. Als iemand weet wat hij/ zij zingt of speelt, dan leeft het!  Ik hoor duizend keer liever een valse noot met beleving dan een gladde zuivere toon zonder gevoel. Soms is een valsige noot zelfs charmant of sexy maar goed...ik dwaal af...Ultiem is het als het samen gaat: de juiste stem, het juiste verhaal, de juiste beleving en ook nog de muziek in dynamiek: prachtig!!!

Mijn favoriete artiesten zijn dan ook: Mary Black, Chet Baker, Tom Waits en Eva Cassidy.

Ik kan niet zeggen dat ik mijn best doe om op mijn favoriete artiesten te lijken: al zou ik willen...maar ik hoop dat ik iets van hun magie heb kunnen overnemen.

 

In 2004 besloot ik aan mijn muzikale droom te gaan werken: mijn eigen composities op cd uitbrengen. Hier ben ik samen met producer/ muzikant Phil Mills, twee en een half jaar mee bezig geweest. Het draagt de titel: 'Tomorrow awaits'.

Mijn tweede album is vers van de pers! Opnieuw een vruchtbare samenwerking met Phil Mills en ze heet: 'Morning dew' 

Als je de boxjes van je computer aanhebt, hoor je de track: 'Little child' van dit album.

 

MORNING DEW     (2014)

Het is de volgende dag... ontelbare dauwdruppels glinsteren als diamanten in het ochtendlicht... 

Zeven jaren gingen voorbij... zeven intensieve jaren waarin ik veel meemaakte en leerde... 
Hoe inspirerend is dat! 
Op deze cd vind je de reflecties van deze ervaringen... als dauw in de ochtend. 
Het zijn 10 symbolische verhaaltjes geworden waarbij ik hoop dat een ieder zich op zijn eigen manier kan herkennen en spiegelen. 

Ook is de invloed van Zen goed terug te horen. Natuurlijk in de Hartsutra Maar bijvoorbeeld ook in het nummer wat je hoort bij het openen van deze pagina: Attic wat we in 432Hz hebben opgenomen. Dit nummer hoort bij mijn scriptie geschreven voor het zenleraar examen, waarin ik op zoek ben gegaan naar het ultieme loslaten. Dit nummer is mijn uitgewerkte poging: ik ben benieuwd naar jullie ervaringen! (ook te zien in het volgende you tube filmje: Attic )

Verder speel ik meer zelf  (o.a. gitaar, ierse fluit en mondharmonica) maar vooral ook samen met Phil Mills (die zo'n beetje alles kan spelen wat los en vast zit...). Ik kan nu zeggen dat ik de 'muffin' bespeel bijvoorbeeld en Phil is weergaloos op 'de spijkers'... Zeer inspirerend om muziek te halen uit wat er letterlijk voor de hand ligt :-) 

Natuurlijk heb ik ook weer hulp ingevlogen van bevriende muzikanten zoals de dames van Isis: Karen Punte en Marja van der Hulst: prachtig in Passing Clouds!! Ach oordeel zelf: ... nog 645 exemplaren liggen klaar speciaal voor jullie.

Deze cd is nu in de Aanbieding voor 10 euro exclusief verzendkosten.

Bestellen kan via het Contactformulier! Klik links onderaan in het keuzemenu.

 

 

TOMORROW AWAITS      (2007)

Morgen wacht af... het is de tijd van dromen...

Dromen; het is voor mij een droom geweest om een eigen cd te maken met liedjes die door mij zijn geschreven en zo vastgelegd zijn zoals ze het best tot hun recht komen. Omdat ik geloof in het leven grijpen en dromen niet iets in het hoofd te laten maar ook echt te doen, deze cd. 

Het leven zou een droom kunnen zijn; we worden wakker als we dood gaan. Er zijn nachtmerries en mooie dromen en die geven ons de mogelijkheid tot ervaren en leren. Het leren van ervaringen geeft zin aan mijn leven. Dromen, dingen die je graag wilt wat gebeurt, zijn wensen. Deze cd staat vol met wensen het ergens willen blijven, een situatie willen veranderen, ergens anders willen zijn, maar ook van zekerheden dat liefde allesoverheersend is, dat alles in balans is en dat dat goed is.

Het heeft ongeveer 2,5 jaar geduurd voordat het klaar was maar de liedjes zijn geschreven vanaf ik een jaar of 18 (1992) was tot en met 2007. Het is een blik in mijn hoofd, in mijn hart. Nee, niet alles is autobiografisch of klopt met de realiteit maar alles is wel uit het hart geschreven en dat klopt!

In Noorwegen ontmoette ik op een bijzondere wijze de schilder Jon Boe Paulsen, wiens schilderij: dromen, op de cover van de cd prijkt.

Muzikanten die medewerking hebben verleend aan de cd zijn: 

  • Phil Mills: wat niet...
  • Lex Horst: gitaar en zang
  • Harm-Jan Winters: piano, zang en accordeon
  • Gerard Koelewijn: drums
  • Hans van 't Hul: saxofoon.
  • Mike Gieskens: mondharmonica
  • Berry van Dorp: Bugel
  • Johan Kooi: drums 

 

    download on I-tunes 

 

 

 

 

 

 

  

 

Top

Christel KroeZen | info@christel-web.nl BTW: NL127910426 B01