Wat is mijn missie?

Gedurende mijn hele leven ben ik op zoek geweest naar hoe ik wezenlijk verschil kan maken in de wereld. Het werken in de zorg heeft dit gevoel niet kunnen bevredigen en ook door ontwikkelingswerk in Afrika te doen had ik niet het idee wezenlijk verschil te maken. Steeds had ik het gevoel dat er niets wezenlijks of blijvends veranderd. Ik raakte burn out... moe tot op het bot.

Burn out raken is vaak niet alleen gerelateerd aan werk maar gaat veel dieper... het raakt overlevingsmechanismen, oude patronen, onverwerkte ervaringen... In het proces naar herstel ging ik niets uit de weg; ik keek alles aan en leerde mediteren in de Zen traditie. Door het integreren van Zen meditatie in mijn leven merk ik dat ik mijzelf kan leren kennen... mijn diepste ware zelf. 
En het accepteren van de modder als levenskracht... en dat maakt verschil! Zonder modder geen Lotus... Het is een voedingsbron om te te leren, te leven; het is het leven zelf net als de mooie Lotus het leven zelf is.

Door Zenmeditatie werk je aan je mentale fitness. Hierdoor ontstaat er steeds meer ruimte tussen bijvoorbeeld actie en reactie. Waardoor er verandering tot stand kan komen: in je denken en in je doen.

Wat is mijn achtergrond?

Ik ben na een laat afgebroken docent drama opleiding, opgeleid als maatschappelijk werker. Jaren lang werkzaam geweest in de jeugdzorg (vrijwillige en opglegde zorg) en in de verslavingszorg.
Sinds 2010 beoefen ik Zenmeditatie bij Zen.nl. Waar ik mijn Zencoach certificaat en het diploma Zen.nl leraar haalde. Na het behalen van dit diploma heb ik verschillende cursussen en trainingen gegeven bij Zen.nl maar ook binnen mijn eigen bedrijfje ZenLAB. (Zen) Coaching bied ik aan binnen ZenLAB, Zen.nl en ZinVolledig.
Verder ben ik trainingsacteur en sinds 2018 volledig zelfstandig.

In het kort:

  • Sinds juni 2001 ben ik gediplomeerd maatschappelijk werker en heb ik ruime ervaring opgedaan in de jeugdzorg en in de jeugdverslavingszorg. 
  • Sinds juni 2009 ben ik gediplomeerd als professioneel coachMijn opleiding volgde ik bij de Academie voor Psychodynamica in Scherpenzeel. 
  • In april 2013 werd ik gecertificeerd als zencoachDe opleiding volgde ik bij: Zen.nl in Nijmegen.
  • In oktober 2014 werd ik gecertificeerd als zenleraar bij Zen.nl. En gaf daarna voornamelijk les bij Zen.nl/Enschede.
  • In januari 2014 begon ik ook met het geven van workshops binnen Zen.nl.
  • In april 2016 zijn daar ook de verschillende cursussen en workshops binnen ZenLAB bij gekomen.
  • Vanaf januari 2017 t/m mei 2018 was ik 3 keer 3 maanden resident in Upaya Zencentre in Santa Fe, New Mexico. Hier woonde, werkte en studeerde ik 'geëngageerde' Zen. Ook studeerde ik 3 maanden 'traditionele' Zen als resident in Keiryuji Zentemple in de Spaanse Pyreneeën.
  • Vanaf september 2020 geef ik zenlessen en zencoaching bij Zen.nl Apeldoorn.

 

  

 

 

  

Top

Christel KroeZen | info@christel-web.nl BTW: NL001578036B04