ZENCOACHING

Zencoaching onderscheidt zich door haar aanpak en effectiviteit. Dit komt mede doordat de coach en coachee regelmatig mediteren. Binnen de coaching zul je, als je nog niet mediteert, dit snel integreren in je leven omdat deze inzet je persoonlijke groei optimaal ondersteunt. De coaching is effectief door de professionele, open en objectieve reflectie.

Aandachtig luisteren en empathische reflectie worden afgewisseld met theorie, inspirerende oefeningen en meditatie. Meditatie is de optimale vorm van zelfreflectie en daardoor ondersteunt deze de coaching krachtig. Deze combinatie maakt ZenCoaching effectief om te werken aan professionele en/of persoonlijke doelstellingen. Ervaring met meditatie of Zen is niet nodig. Wanneer je geen ervaring met Zenmeditatie hebt, vormt het leren mediteren tijdens de eerste sessie een belangrijk onderdeel van de coaching. Daarnaast wordt in de eerste gesprekken veel aandacht besteed aan het helder krijgen van je doelen.

Zen coaching speelt zich voornamelijk af in wat er zich NU voordoet. Het nu is een afspiegeling van hoe je gevormd bent door je verleden en je toekomstbeeld. De dingen waar je tegenaan loopt is vaak een patroon en in de kleinste situatie te herkennen. De situatie in het NU bekijken en aanpakken heeft zijn effect op veel andere gebieden.

 

Als het weer het toelaat zullen we al wandelend in de natuur, ook deze wereld meenemen in de coaching. Wandelend in de natuur zien we symbolen die ons iets kenbaar wil maken, het gezegde ondersteunt of relativeert of gewoon raakt.. maar in alles de Nu causaliteit manifesteert.

Soms is het echter beter om binnen te zitten. Dat kan ook bij je thuis waar we een rustige plek opzoeken.

   

 

Ontwikkelen van mentale kracht

Ik beschouw coaching als de kunst om mensen te ondersteunen in het ontwikkelen van hun mentale kracht en energie. Juist door te leren helemaal in het hier en nu te zijn, kan ook beter aan de toekomst gewerkt worden. Door goed te vragen, te luisteren en aan te voelen kan ik je helpen de juiste vragen en antwoorden te vinden. Zen helpt om echt aanwezig te zijn, te kunnen ontspannen en ook in moeilijke tijden je intuïtie te kunnen gebruiken. Hierdoor ben je in staat om bij te dragen aan het geluk van jezelf en de mensen in je omgeving. Onder geluk verstaan we het vermogen om onder alle omstandigheden te kunnen genieten van de kleine en grote uitdagingen die het leven biedt.

Is Zencoaching iets voor jou?

Voor we het coachingstraject ingaan hebben we een kennismakingsgesprek om te kijken of je bij mij op de juiste plek bent. Dit is ook een uitnodiging voor jou om te voelen of het klopt, een klik is in een vertrouwens relatie namelijk erg belangrijk om resultaat te kunnen behalen. Stuur een mail via: info@christel-web.nl of bel voor een afspraak: 06-42638653